tisdag 10 april 2012

Tisdagens rätt: Skink- och broccolipaj med grönsallad

Skink- och broccolipaj med grönsallad





Du behöver:


 400 gram Kassler

200- 300 gram Broccoli beroende på tycke och smak

1 Gurka

½ rödlök

1 Salladsmix

 3 dl Mjölk

3 st Ägg

150 gram Ost

1 krm peppar

1 krm salt

Tillagning:

Pajdeg:


3 dl vetemjöl

1 krm salt

150 g margarin

 1-2 msk iskallt vatten

Lägg alla ingredienserna till pajskalet i en bunke/ plastpåse, knåda till en deg. Tryck ut degen i pajformen. Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. När jag gör paj brukar jag använda flytande margarin och göra degen i en plastpåse, där jag häller i alla ingredienser och stänger påsen och knådar sen, på så sätt slipper man kladdiga händer och en massa disk.
Skär broccolin i små buketter och koka i 2-3 minuter under tiden skär kasslern i små bitar/tärningar. Lägg i skinkan och broccolin i det förgräddade skalet.
Blanda ägg, mjölk och osten i en bunke. Tillsätt salt och peppar. Häll blandningen över pajen. Grädda i ugnen ca 35-40 minuter (tills pajen stelnat).

När pajen är i ugnen; hacka gurka , lök och blanda med salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar