onsdag 11 april 2012

Fredagens rätt; Pepparstekt skinkstek med ugnsrostade kvisttomater

Idag kommer även fredagens rätt in då jag åker till N.Y imorgon så det blir lite tyst på bloggen några dagar.

Fre: Pepparstekt skinkstek med potatisgratäng och ugnsrostade kvisttomater




Du behöver:

Skinkstek

Potatisgratäng

kvisttomater

3 msk Peppar

Salt

Olivolja

Tillagning:

Börja med att stek skinksteken runt om i stekpanna. Peppra och salta steken runt om, alt rulla den i peppar på en tallrik (3msk svartpeppar). Lägg steken i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 45 minuter i 175 grader. För bästa resultat stick in en köttermometer. När köttet är 85 grader är det genomstekt. Låt köttet kallna, skär i tunna skivor.

När gratängen görs i ugnen; lägg även in kvisttomaterna med kvisten kvar på ett fat. Lägg på lite salt och ringla lite olja över dem. Låt stå i ugnen ca 10-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar