måndag 1 oktober 2012

Måndagens rätt; Biff a la Lindström med potatis, sås, blomkål och morötter

Hej!
Nu är det dags för ännu en vecka med matkassen!
Vi börjar veckan med biffar =)




Du behöver:

·         600 gram Blandfärs

·         ½ burk Kapris

·          2 rödbetor

·         10 skivor Ättiksgurka alt 1-2 msk bostongurka

·         1 gul lök.

·         ½ dl ströbröd

·         1 tsk salt

·         1 krm peppar

·         ½ dl mjölk
·         1 blomkålshuvud

·         2 morötter

·         1 kg potatis

·         1 köttbuljong
·         1 dl vatten
·         2, 5 dl matlagningsgrädde
·         1 dl mjölk

Tillagning:

1.      Börja med att skala och koka potatisen. Förbered och skala morötterna.

2.      Blanda skorpmjöl och mjölk. Låt svälla väl.

3.      Hacka gurka, kapris och lök fint. Skala rödbetorna och riv fint på rivjärnet.

4.      Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök ( eller riv löken fint på rivjärn). Tillsätt det svällda skorpmjölet. Blanda allt väl.

5.      Forma till biffar och bryn dem i stekpanna ca 4- 5 minuter på varje sida. Börja med högre temp för att få lite färg och sänk den sedan så att de blir genomstekta.

6.      Späd skyn i stekpannan med vatten och sila i en gryta. Tillsätt köttbuljong, mjölk och grädde (om man har ättiksgurka hemma är det gott med ett par tsk spad i såsen). Smaka av med peppar och salt och red av såsen. Låt småputtra en liten stund. Koka blomkålen och morötterna i saltat vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar