torsdag 4 oktober 2012

Torsdagens rätt; Fisksoppa med aioli och nybakat bröd

 

Du behöver:

·         4-5 potatisar

·         1 liten purjolök

·         1 msk matfett

·         1 vitlöksklyfta

·         7-8 dl vatten

·         3 msk tomatpuré

·         2 fiskbuljongtärningar.

·         400 gram fisk

·         300 gram räkor

·         1 liten squash

·         1-2 krm salt

Aioli
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 dl olja
1 krm salt
½ tsk vinäger (kan uteslutas)


·         Bake off bröd

Tillagning:

Börja med att skala och skära potatisen i tärningar. Ansa och skär purjolöken i skivor.
Fräs potatis och purjolök i lite matfett i några minuter. Späd med vatten och tillsätt tomatpurén och fiskbuljongen. Låt sjuda i 15 minuter. Starta ugnen till bake off brödet; 225 grader i 10-15 min.

Skär fisken i tärningar och skölj och skär squashen i tärningar. Tillsätt fisken och squashen och låt sjuda 5 minuter. Smaksätt med salt och avsluta med att tillsätta räkorna den sista minuten.

När soppan sjuder; passa på att göra aiolin till soppan/brödet (kan både klickas i soppan och användas till att doppa brödet i efter tycke och smak). Pressa vitlök i en skål, vispa ner äggulorna och vispa sedan ner oljan droppvis.  Smaka av med salt och vinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar