torsdag 18 oktober 2012

Torsdagens rätt; Potatis och purjolökssoppa med knaperstekt bacon


Du behöver:
1 purjolök
600 gram potatis
2 st grönsaksbuljong
10 dl vatten
2 krm peppar
Salt
2 pkt bacon
Bake off bröd
Crème bonjour
2 tomater

Tillagning:
Börja med att skala och hacka potatisen. Ansa purjolöken och hacka/skiva. Fräs den hackade purjolöken i matfett tills den blivit mjuk, tillsätt vatten, buljong och potatis och låt koka 10-15 min (tills potatisen blivit mjuk). Under tiden; skär baconen i mindre bitar och stek dem knapriga. När soppan är klar tar du och mixar den med en stavmixer och smakar av. Eventuellt kan man behöva späda med lite vatten så att man inte får en pure istället för soppa . Om man inte vill eller har möjlighet att mixa soppan smakar den minst lika gott utan att mixas. Toppa soppan med baconen.

Under tiden soppan kokar, gör bake off brödet i ugnen på 200 grader i ca 10- 15 min, servera med crème bonjour och skivad tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar