onsdag 31 oktober 2012

Onsdagens rätt; Grönsaksstuvning med korv


Du behöver:

2 morötter
4 potatisar
1/2 blomkålshuvud
1/2 broccolihuvud
100 gram sockerärtor
2 grönsaksbuljonger
2 ½ msk mjöl
2 dl mjölk (kan behövas spädas lite mer)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk matfett
600 gram Korv

Tillagning:
Börja med att skala potatisen och morötterna. Tärna potatisen och moroten i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet och broccolin i mindre buketter.  Koka upp vatten med en buljongtärning (Det ska vara så mycket vatten så att grönsakerna precis täcks).Lägg i grönsakerna och låt dem koka tills de är mjuka (ca 10 min) Under tiden gör du en stuvning genom att smälta 2 msk fett i en gryta och tillsätta mjölet.  Häll sedan i mjölken och tillsätt 1 grönsaksbuljong.

Om stuvningen blir för tjock, späd med lite grönsaksvatten. När grönsakerna blivit mjuka, häll av vattnet och lägg ner grönsakerna i stuvningen. (tillsätt sockerärtorna de sista minuterna) Smaka av med peppar och salt. Servera med stekt korv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar