onsdag 31 oktober 2012

Måndagens rätt; Persiljejärpar med potatis, blomkål och broccoli

Du behöver:
Biffar


600 gram blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 ägg
1 dl persilja
1 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör:
1 kg potatis
 ½ broccolihuvud
½ blomkålshuvud
Lingonsylt
Sås:
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 köttbuljong
1 dl matlagningsgrädde
1 -2 tsk lingonsylt.
Peppar
Salt
Tillagning:
Börja med att skala och koka potatisen.
Låt ströbrödet svälla i mjölken en stund. Riv eller hacka löken fint. Blanda sedan alla ingredienser till färsen. Rör den smidig och forma till äggstora avlånga järpar.
2. Stek järparna i lite matfett tills de är fint bruna.

Gör sedan såsen genom att koka upp vatten, mjölk, grädde och köttbuljong. Red av såsen. Smaka av med peppar och salt, och lite lingonsylt. Koka blomkål och broccoli i saltat vatten
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar