tisdag 16 oktober 2012

Tisdagens rätt; Timjandoftande kyckling med ugnsrostade grönsaker och tomatsallad



Du behöver:
600 gram kycklingfilé
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
½ dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap
1 msk färsk timjan

1 rödlök
4 tomater
1 palsternacka
3 morötter
600 gram potatis


Tillagning:
Börja med att skrubba/skala potatisen och skala morötterna och palsternackan. Dela/ klyfta potatisen, morötterna och palsternackan. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olja, salt och gärna lite timjan. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min (rör gärna runt någon gång).

Fortsätt sedan med att dela kycklingfiléerna i stora bitar.  Bryn dem i stekpanna. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl. Häll det i pannan. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10- 15 min. smaka av med eventuellt lite mer salt.Strö över lite färsk timjan vid servering.


När kycklingen puttrar gör tomatsalladen genom att dela tomaterna i mindre bitar, hacka rödlöken och blanda i en skål. Tillsätt 2 msk olja och 1 msk vinäger. Smaka av med peppar och salt (har ni örtkrydda provencale hemma ta gärna lite av den i salladen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar