onsdag 9 maj 2012

Torsdagens rätt; Rödspätta med potatis och stenbitsromsås

Rödspätta med potatis och stenbitsromsås

Du behöver:
1 kg potatis
600 gram rödspätta
1 citron
1 burk stenbitsrom
1 pkt gräddfil
Blomkålshuvud
1/2 rödlök
Dill
Tillagning:

Börja med att koka potatisen. Salta och peppra fisken och vänd dem i ströbröd alt mjöl . Stek fisken i en stekpanna med rikligt med smör/margarin på medelvärme, 2- 3 minuter per sida.
Gör såsen genom att blanda i samtliga ingredienser enligt nedan. Smaka av med peppar och salt. Tänk på att stenbitsromen är salt så att ni inte saltar såsen innan stenbitsromen är i. Koka blomkålen i saltat vatten. Skiva citron som tillbehör att pressa över den nystekta fisken.
Sås
3 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom röd
1/2 rödlök, finhackad
1/4 citron (saften)
2 msk dill
1 msk tomatpure alternativt ketchup
Peppar
Salt



Smaklig spis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar