onsdag 23 maj 2012

Torsdagens rätt; Räkcrepes med grönsallad


Pannkakssmet:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt

Fyllning:

1 pkt räkor i lag
2dl mjölk
1/2 dl grädde (går att byta ut mot mjölk)
1 fiskbuljong
2 msk dill
3 msk mjöl.

Tillbehör:

Grönsallad
fetaost
körsbärstomater

Tillagning:
Börja med att blanda ihop pannkakssmeten och steka pannkakorna. Smält lite margarin i en gryta och strö över mjölet, rör om och tillsätt mjölken och grädden. Tillsätt fiskbuljongen och låt puttra ett par minuter. Smaka av med eventuellt lite peppar och salt.
Lägg lite fyllning på en pannkaka och rulla alt vik ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och riv över lite ost och grädda i ugnen på 225 grader tills osten fått lite fin färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar