tisdag 8 maj 2012

Onsdagens rätt; Grönsaksstuvning med korv

Ons: grönsaksstuvning med korv



Du behöver:

2 morötter
4 potatisar
1/2 blomkålshuvud
1/2 broccolihuvud
2 grönsaksbuljonger
2 ½ msk mjöl
3 dl mjölk (kan behövas spädas lite mer)
2 msk matfett
Korv
Tillagning:

Börja med att skala potatisen och morötterna. Tärna potatisen och moroten i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet och broccolin i mindre buketter.
Koka upp vatten med en buljongtärning (Det ska vara så mycket vatten så att grönsakerna precis täcks). Lägg i grönsakerna och låt dem koka tills de är mjuka (ca 10 min) Under tiden gör du en stuvning genom att smälta 2 msk fett i en gryta och tillsätta mjölet. Häll sedan i mjölken och tillsätt 1 grönsaksbuljong. Om stuvningen blir för tjock, späd med lite grönsaksvatten. När grönsakerna blivit mjuka, häll av vattnet och lägg ner grönsakerna i stuvningen. Smaka av med peppar och salt. Servera med stekt korv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar