söndag 6 maj 2012

Kalkonfile med tomat och fetaostsås och ugnsbakade rotfrukter

Hej!
Här kommer receptet på kalkonen vi tillagade för ett par dagar sen;


600 gram kalkonfile
1/2- 1 dl soltorkade tomater
100 gram fetaost
1 dl torrt vitt vin
2 msk kycklingfond
4 dl matlagningsgrädde
2- 3 pressade vitlöksklyftor
salt &peppar efter smak och tycke ( jag använde det nya jalapeno flinsaltet för lite extra sting)
Lite soja för färgens skull. 
 
Börja med att dela kalkonen i mindre bitar. Salta och peppra på kalkonen. Lägg den i en ugnsfastform. Hacka tomaterna i mindre bitar och smula ner fetaosten i en bunke. Tillsätt tomaterna, vinet, grädden, fonden, vitlöken och sojan. Rör runt och häll över kalkonen. Ställ in i ugnen på 225 grader i 20-25 min (om ni behåller filérna hela tar det ca 40-45 minuter innan de är klara.
Servera med lite goda ugnsrostade grönsaker; vi hade palsternacka, morötter, potatis som ringlades med vitlöksolja och flingsalt med vitlökssmak


Imorgon är det dags för veckans matkasse igen! Så då kommer det upp nya recept varje dag!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar