tisdag 10 januari 2012

Pasta med tryffelsalami

Ikväll var jag lite trött efter en lång arbetsdag så det fick bli lite snabblagad kvällsmat. Kvällens middag bestod av tomatpasta med en pastasås innehållande tryffelsalami (som jag köpt i vår handelsbod som har kött från en lokal producent som även gör lite charkuterivaror)
Är ingen proffsfotograf som ni ser men skyller det på kameran =)

Blev ni sugna på detta? I sådana fall behöver ni följande:
1 förpackning tryffelsalami eller ca 200 g av annan salamisort.
1 burk lättcreme fraiche smaksatt med vitlök och parmesan
En god pastasort, gärna tomatpasta eller färsk pasta.
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 gul lök
1/2 paket fetaost
10 coctailtomater


Tillagning: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Strimla tryffelsalamin, paprikan(spara lite till att toppa med) och den gula löken. Fräs i stekpanna.

Tillsätt creme fraichen och vitlöksklyftan. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman pastasåsen med pastan och häll upp i en skål/ett fat. Toppa med fetaost, paprika och tomater.
Snabbt, enkelt och gott!

Vi gjorde lite enkla vitlöksbröd av formfranska till också.

Smaklig spis!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar