tisdag 31 januari 2012

Crépes med bacon och champinjonfyllning

Ikväll har det steks pannkakor här hemma för fullt.

Visste ni att pannkakan är en av de vanligaste maträtterna i Sverige? Vanligast serverad efter en tallrik ärtsoppa och då gärna på en torsdag. Men här hemma blev det ingen ärtsoppa och inte är det torsdag heller! Vi valde att fylla våra pannkakor istället och göra "franska" crepes.



Recept för fyra personer :

Pannkakssmet:
  • 2½ dl vetemjöl  
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 msk smör
  • 1/2  tsk salt
Bacon och champinjonfyllningen:

200 gr bacon
100 gr champinjoner
2dl mjölk
1/2 dl grädde (går att byta ut mot mjölk)
1 köttbuljong
3 msk mjöl.

Börja med att steka pannkakorna. Hacka sedan champinjonerna och baconen och fräs dem i en gryta. Strö över mjölet, rör om och tillsätt mjölken och grädden. Tillsätt köttbuljongen och låt puttra ett par minuter. Smaka av med eventuellt lite peppar och salt.
Lägg lite fyllning på en pannkaka och rulla alt vik ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och riv över lite ost och grädda i ugnen på 225 grader tills osten fått lite fin färg. (Perfekt mat att förbereda och bara värma på)

Fyllningen är även god att göra med räkor eller kräftstjärtar och då byta ut baconen och champinjonerna mot detta. Och då använda fiskbuljong och gärna lite hackad dill och en gnutta pressad citron i.

Servera gärna med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar