torsdag 19 januari 2012

Grönsaksstuvning med köttbullar och korv. Serveras med nykokta rödbetor.

God kväll!

Idag tänkte jag tipsa om en grönsaksstuvning serverad med korv och köttbullar. Till detta är det gott med nykokta rödbetor.


Det här är en sådan rätt där man taget lite vad man haver i kylskåpet. Den kan serveras med olika tillbehör.

Exempel på vad du behöver ( 4 pers):
2 morötter
3 potatisar
1/2 blomkålshuvud
1 dl broccoli
1 dl haricovert
2 grönsaksbuljonger
2 msk mjöl
2 1/2 dl mjölk ( om man vill 2- 3 msk grädde också)
2 msk matfett


Börja med att skala potatisen och morötterna. Tärna potatisen och moroten i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet och broccolin i mindre buketter.
Koka upp vatten med en buljongtärning ( Det ska vara så mycket vatten så att grönsakerna precis täcks). Lägg i grönsakerna ( alla utan haricoverten som ska i de sista minuterna) och låt dem koka tills de är mjuka (ca 10 min) Under tiden gör du en stuvning genom att smälta 2 msk fett i en gryta och tillsätta mjölet. Häll sedan i mjölken och tillsätt 1 grönsaksbuljong. Om stuvningen blir för tjock, späd med lite grönsaksvatten.
Smaka av med peppar och salt.
När grönsakerna blivit mjuka, häll av vattnet och lägg ner grönsakerna i stuvningen.
Servera med stekt korv och köttbullar och gärna kokade rödbetor.


Bon appetit

2 kommentarer:

  1. Fy sjutton vad allt ser gott ut!! Du är superduktig! Du borde nog vara med i den där kocktävlingen på TV. Du hade sopat mattan med dom! Hur länge tänker du vara en tjej på 29, förresten?

    SvaraRadera
  2. Nilla- Det är länge till min födelsedag =) å jag kommer inte åldras mer ;)
    Hade gärna varit med i kocktävling =) men får öva mina bakkunskaper på er..ni är de hårdaste kritikerna.....

    SvaraRadera