tisdag 24 januari 2012

Kycklingspett med ris, jordnötssås och sweetchilisås.

God kväll!
Snart är det dags att kolla in halv åtta hos mig men innan dess tänkte jag tipsa om dagens måltid som blev kycklingspett serverade med ris och två olika sorters såser, en jordnötssås och en sweetchilisås.


Marinera den smalt skurna kycklingfilén ( ca 600 gram till 4 pers) i olja och sweetchilisås med smak av vitlök i 3 timmar (3 msk sweetchili och 3 msk olja) . Trä sedan kycklingen på spett och lägg på ugnsgaller och grilla i ugnen (tänk på att ha en plåt under som tar upp fettet som annars droppar ner) på 225 grader i ca 15 min ( brukar vara klara när riset är kokat, enligt anvisningar på förpackningen).

Detta serveras gärna med en jordnötssås eller en sweet chilisås.

Sweet chilisås
3 dl gräddfil
2 msk sweet chilisås (gärna med vitlökssmak).
peppar och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar