Tor: Laxgryta med potatis och ärtor
Du behöver:
1 kg Potatis
600 gram lax
1 gul lök
2 morötter
1 citron
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
½ pkt frusen dill
1-2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 ½ dl Ärtor
Tillagning:
Skala och koka potatisen. Riv morötterna, löken och citronskalet. Fräs löken och morötterna tillsammans med citronskalet. Häll i vattnet och pressa ner citronsaften. Tillsätt fiskbuljongen och låt puttra en stund. Tillsätt grädden och mjölken, red eventuellt av med maizena eller en vanlig toppredning. Smaka av med salt och peppar. Tärna laxbitarna i mindre kuber och lägg ner i grytan. låt sjuda i 6- 7 min och tillsätt sedan dillen. Serveras med kokta ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar