Onsdagens rätt denna veckan blir enligt nedan en gulaschgryta med goda smaker av tomat och paprika. En allt i ett gryta som får puttra på spisen en stund. Kan med fördel ätas med något gott bröd.
Gulaschgryta
Du behöver:
500 gram grytbitar
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar eller chilipeppar
2 köttbuljonger
1 burk champinjoner
3 morötter
600 gram potatis
2 dl Vatten
Tillagning:
Börja med att fräsa köttet så att det får lite stekyta i en gryta . Pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt köttbuljong, vatten och de krossade tomaterna och löken. Låt puttra under lock i 15 minuter.
Under tiden skala och hacka potatisen, paprikan, och morötterna i bitar.
Tillsätt champinjonerna, potatisen, paprikan, morötterna och kryddorna och låt puttra i 30- 40 min. Smaka av med eventuellt lite salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar