Du behöver
1 stor palsternacka eller 2 små
3 stora morötter
1 citron
1 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
1 burk kikärtor
7 dl vatten
2 fiskbuljong
800 gram vit fiskfile
2 vitlöksklyftor
3 stora morötter
1 citron
1 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
1 burk kikärtor
7 dl vatten
2 fiskbuljong
800 gram vit fiskfile
2 vitlöksklyftor
6 st bake off bröd
Tillagning:
Börja med att skala och riva morötterna, löken och palsternackan. Fräs dem i grytan en liten stund och tillsätt sedan vattnet och fiskbuljongerna. Låt puttra i 15-20 minuter. Under tiden tärna fisken och gör en kikärtstopping (se nedan) till soppan/brödet. Tillsätt matlagningsgrädden och fisken och låt sjuda/ små puttra i 6-7min.
Bake off bröden. Dela dem på mitten och blanda ihop smör och 1 vitlöksklyfta och bred på brödet. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min
Kikärtstopping:
Mixa en burk med kikärtor med en pressad vitlöksklyfta, saften från en pressad citron 3 msk olja och skalet från citronen. Smaka av med lite salt. Om ni inte har en mixer, mosa dem med en gaffel. Ha toppingen på soppan där det syrliga från citronen bryter av mot det salta eller lägg den på det varma brödet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar