Du behöver:
500 gram laxfile
2 vitlöksklyftor
500 gram fryst spenat
2 msk smör
1 ½ dl riven ost.
Lasagneplattor
Till ostsåsen:
3 msk smör
½ dl mjöl
8 dl mjölk
2 grönsaksbuljonger
1 dl riven ost
Salt
Peppar
vitkål
Tillagning:
Börja med att skära laxen i mindre bitar. Fräs sedan den upptinade spenaten i smör och tillsätt pressad vitlök.
Ostsåsen:
Börja med att göra en bottenredning genom att smälta smöret och ha i mjölet. Häll ner mjölken i smör och mjölblandningen och låt koka upp under omrörning, tillsätt osten och grönsaksbuljongerna och smaka av med peppar och salt.
Börja med att göra en bottenredning genom att smälta smöret och ha i mjölet. Häll ner mjölken i smör och mjölblandningen och låt koka upp under omrörning, tillsätt osten och grönsaksbuljongerna och smaka av med peppar och salt.
Varva sedan lasagneplattorna med ostsåsen, spenaten och laxen. Sluta med ostsås som översta lagret och strö på riven ost. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min.
Vitkålssallad:
800 gram strimlad/riven vitkål (ett tips är att använda en osthyvel)
3 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Börja med att strimla vitkålen. Häll över olja, vinäger och krydda med saltet och pepparn
3 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar