Hej!
Här kommer gårdagens recept; Fläskfile med risotto med smak av getost,parmesan och sparris.
För 4 pers behöver du:
600 gram fläskfilé
salt
salt
Peppar
Risotto
1 gul lök, hackad
Risotto
1 gul lök, hackad
2 msk olivolja
3 dl risottoris
3 dl risottoris
2 dl vitt vin
6-8 dl grönsaksbuljong
50 gram smulad getost
50 gram smulad getost
1 dl riven parmesan
1 förpackning färsk sparris
Sätt ugnen på 150 grader och bryn fläskfilen. Krydda med salt och peppar.
Fräs löken och riset i oljan i ett par minuter. Tillsätt viner och låt koka på svag värme. Fortsätt att späda med grönsaksbuljong. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Fräs sparrisen i mindre bitar. Risotton är klar efter ca 25 minuter. Rör då ner den rivna parmesanen och smula ner getosten. Lägg i sparrisen och rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar