Tis: Fläskpannkaka med lingoncoleslaw
Ingredienser
3 dl mjöl
6 dl mjölk
4 st ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
300 gram Fläsk
3 msk smör/margarin
1 dl Lingonsylt
500 gram vitkål
6 dl mjölk
4 st ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
300 gram Fläsk
3 msk smör/margarin
1 dl Lingonsylt
500 gram vitkål
Tillagning: Sätt ugnen på 225º. Vispa mjölet med hälften av mjölken. Tillsätt äggen, saltet, socker och det sista av mjölken. Skär fläsket i tärningar och stek. Smörj en långpanna och strö ut fläsket eller ta en stor ugnsfast form. Häll på smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 min tills den har stannat och fått en fin färg. Serveras med lingoncoleslaw.
Lingoncoleslaw: Riv vitkålen på rivjärn eller med osthyvel, blanda i lingonsylten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar