tisdag 6 mars 2012

Onsdagens rätt; Ris och kasslergratäng med sparris

Ons: Ris och kasslergratäng med sparris, serverad med vitkål och ananassallad


Du behöver:

600 gram kassler
1 liten burk sparris
1 liten purjolök
Ris för 4 pers
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 msk ketchup/ tomatpuré
125 gram riven ost
1 krm peppar
2 krm salt
500 gram vitkål
1 liten burk krossad ananas.

Tillagning:

Börja med att koka riset enligt anvisningar. Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka purjolöken fint och strimla kasslern.
Blanda samman mjölk, matlagningsgrädde, ketchup/tomatpuré, peppar och salt i en skål. Varva ris, purjolök, kassler och sparris i en ugnsfast form. Häll sedan över mjölk och gräddbladningen och toppa med lite riven ost. Ställ in i ugnen i ca 20 min. Under tiden riv vitkålen och tillsätt den krossade ananasen. Smaka av med peppar och salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar