onsdag 29 februari 2012

Torsdagens rätt; Potatis och purjolökssoppa

Potatis och purjolökssoppa med knaperstekt bacon och varm smörgås


Du behöver:
1 purjolök
600 gram potatis
2 st grönsaksbuljong
10 dl vatten
 2 krm peppar
 Salt
2 pkt bacon
Formfranska
Ost
 2 Tomater
Pizzakrydda/ peppar
Tillagning:
Börja med att skala och hacka potatisen. Ansa purjolöken och hacka/skiva. Fräs den hackade purjolöken i matfett tills den blivit mjuk, tillsätt vatten, buljong och potatis och låt koka 10-15 min (tills potatisen blivit mjuk). Under tiden; skär baconen i mindre bitar och stek dem knapriga. När soppan är klar tar du och mixar den med en stavmixer och smakar av. Eventuellt kan man behöva späda med lite vatten så att man inte får en pure istället för soppa . Om man inte vill eller har möjlighet att mixa soppan smakar den minst lika gott utan att mixas. Toppa soppan med baconen.
Under tiden soppan kokar, gör de varma smörgåsarna med smör, tomat, ost och pizzakrydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar