Tis: Fetaostbiffar med rotfrukter och äppeltzatziki
Du behöver:
600 gram blandfärs
¾ paket fetaost
1- 2 äpplen
3 vitlöksklyftor
400 gram morötter
300 gram palsternacka
400 gram potatis
3 dl gräddfil
1 gul lök
½ dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk peppar
Tillagning:
Rotfrukter:
Sätt ugnen på 225°. Tvätta och skala potatisen, palsternackan och morötterna. Skiva dem i klyftor. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över lite olja och salt. In i mitten av ugnen ca 30 min.
Fetaostbiffar:
Hacka löken och blanda ner den i färsen. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor. Smula ner fetaosten och tillsätt ägg och grädde. Blanda ihop väl och tillsätt salt och peppar. Forma till biffar och stek i panna eller i ugnen.
Tzatziki:
Skala äpplena och riv dem på ett rivjärn. Krama ur lite vätska och blanda äpplena med gräddfil. Tillsätt pressad vitlök, salt och peppar. Låt stå i kylen tills servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar