Då kör vi igång första veckan med matkassen. Måndag lagar vi en chorizogryta!
Chorizogryta med ris
Du behöver:
1 pkt grillkorv
1 pkt chorizokorv
½- 1 msk dijonsenap
1 gul lök
1 msk curry
2 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
3-4 msk tomatpure / ketchup
2 msk mjöl
2 krm salt
1 krm peppar
Ris
Salladsblandning
körsbärstomater
Tillagning:
Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka löken och korven och fräs i margarin. Tillsätt curry, senap, tomatpuré och matlagningsgrädden.
Låt puttra några minuter. Gör en redning av mjölet och lite av mjölken och häll i grytan. Tillsätt den sista mängd mjölk och smaka av med peppar och salt. Låt småputtra tills riset är klart. Gör salladen bestående av salladsmix, tomater och fetaost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar