Här kommer receptet på gräddbullarna som bakades här hemma häromdagen.
Recept gräddbullar ( ca 20 st)
6 äggvitor
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
20 smörgåsrån
6 gelatinblad
300 gram mörk choklad
2 msk olja
Kokos
Börja med att vispa äggvitor, socker och vaniljsocker så att det blir styvt.
Lägg de 6 st gelantinbladen i kallt vatten i några minuter. Krama ur dem och lägg dem i en gryta och smält på svag värme.
Ta bort från värmen när de smält och tillsätt lite av den vispade äggvitesmeten. Häll sedan över blandningen med gelatin i den anda skålen med ägvitesmet. Häll all smet i en spritspåse och spritsa ut på rånen (dessa görs som rundlar, genom att använda ett glas).
Smält choklad i ett vattenbad och rör ner oljan. Doppa gräddbullarna i chokladen och strö över kokos. Ställ svalt för att stelna!
Lycka till!
Så gott med gräddbullar! :)
SvaraRadera