tisdag 7 februari 2012

Grillade revben med grönsakswok och coleslaw

Hej!
Idag är det då redan tisdag, tycker dagarna springer iväg.Dagens recept blir revben med en god grönsakswok och coleslaw


Revbensmarinad

1 kg tunna revben
2 msk honung
1/2 dl olja
2-3 vitlöksklyftor
saften från 1 lime
2 krm salt
2 msk sweet chilisås

Blanda samman alla ingredienser och låt revbenen ligga i marinaden i minst tre timmar. Kan med fördel göras iordning dagen innan. Grilla i ugnsfast form i 175 grader i ca 1 timme.



Woka lite goda grönsaker såsom brysselkål, champinjoner, broccoli, morötter, sockerärtor och lök i lite olja. Smaka av med peppar och salt.

Coleslaw:

Denna köpte jag färdig i vår lilla handelsbod. Supergod!

Annars kan man enkelt göra en egen genom att:
 
Riva 200 gram vitkål, 1 morot och 1/2 gul lök. Blanda samman med 1 dl creme fraiche och 1/2 dl majonäs. Smaka av med 1 tsk dijonsenap, peppar och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar