Ingredienser
150 gr smör eller margarin1 1/2 dl mjölk
3st ägg
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe/espresso
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering
kokosflingor
Strössel
Sätt ugnen på 175˚. Lägg i bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Tillsätt smöret och mjölken. Häll ner smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Glasyr: Börja med att smälta smöret i en kastrull, häll över i en skål och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Låt kakan svalna en stund när den kommer ut ur ugnen, bred sedan glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor och/eller strössel.
Glasyr: Börja med att smälta smöret i en kastrull, häll över i en skål och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Låt kakan svalna en stund när den kommer ut ur ugnen, bred sedan glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor och/eller strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar