lördag 11 februari 2012

Oxbiff med karamelliserade morötter, potatis- och jordärtkockspure med bearnaisesås

Hej!
Ikväll är det lördag och snart dags för melodifestivalen och lite lördagsmys och goda vänner på besök.
Det har varit tyst på bloggen ett par dagar för igår unnade vi oss hämtmat- Thaimat som är väldigt gott och enkelt då man slipper all disk =)

Till middag idag blev det en god köttbit med potatis- och jordärtkockspure med karamelliserade morötter och en god beasås till detta.

Visste ni att jordärtskockan är en slags solros?

Recept på karamelliserade morötter:

4 morötter
3 msk råsocker
15 gram smör

Skala morötterna och skär remsor med hjälp av potatisskalaren. Fräs i het panna med smöret i ca 1 min, strö på sockret och karamellisera morötterna.

Potatis och jordärtskockspuré
1 kg potatis
 300 g jordärtskockor
3 dl grädde alt mjölk
25 gram smör
Salt
Peppar


Koka potatisen och jordärtskockorna. Pressa dem sedan i en potatispress. Tillsätt grädden/mjölken och sen smöret och smaka av med peppar och salt.



Nu ska här laddas med mys inför melodifestivalen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar