Ons: Apelsinfisk med potatismos och rårivna morötter
Du behöver:
800 gram fiskfile
1 burk cremé fraiche
300 gram morötter
1 apelsin
100 gram ost
2 Grönsaksbuljong
1 kg potatis
2 ¼ dl mjölk
1 msk margarin
2 msk tomatpure/chilisås
2 krm peppar
2 krm salt
Tillagning:
Fisken:
Lägg fisken i en ugnsfast form, lägg i buljongtärningarna och in i ugnen i ca 10 min. Ta ut fisken och häll av spadet och rör ner creme fraichen. Pressa i saften från apelsinen, tillsätt chilisåsen och saltet och peppar. Lägg över creme fraiche röran på fisken och toppa med riven ost. Gratinera i 200 grader i 15- 20 minuter.
Potatismos: Skala och skölj potatisen. Skär dem i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av vattnet. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar. Moset behöver inte så mycket salt då såsen till fisken är ganska salt.
Servera med rivna morötter
Perfekt att ha i morgondagens matlåda om det blir några rester över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar