Pizzadeg
- 25 gram jäst
- 2 1/2 dl vatten
- 3 msk olja
- 1/2 tsk salt
- Ca 8 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet, rör ut det till jästen har lösts upp. Tillsätt oljan, saltet och mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 30 min. Under tiden gör tomatsåsen och fyllningen till pizzan.
Tomatsås
1 st | gul lök |
2 st | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1 burk | krossade tomater |
0,5 tsk | oregana alt pizzakrydda |
1 tsk | Pizzakrydda |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
1 tsk | strösocker |
Finhacka löken och fräs i pannan tillsammans med vitlöken så den blir lite mjuk.Tillsätt de krossade tomaterna och övriga ingredienserna. Låt sedan koka i 10 min.
Fyllning:
500 gram kassler alt skink
1/2 färsk ananas eller 1 burk med konserverade
200 gram champinjoner
200- 300 gram ost
Det bästa med pizza är att man kan använda det man har hemma, allt från köttfärsås till bacon, kyckling mm.
Hacka och förbered det som ska vara på pizzan. Kavla sedan ut pizzadegen på en plåt.Lägg på ingredienserna och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
Ha gärna en god sås till, tex vitlökssås eller bearnaisesås.
Nu är det snart dags för melodifestivalen och lite lördagsmys =)
Fortsatt trevlig kväll på er!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar