onsdag 5 september 2012

Onsdagens rätt: Fetaostbiffar med timjanpotatis och mangochutneysås



Fetaostbiffar:2 msk matfett600 g Blandfärs1 pkt Fetaost 1 Vitlöksklyfta1 Ägg 1-2 tsk Salt 2 krm Svartpeppar
Sås:
3-4 dl Matlagningsyoghurt
Mangochutney
1 krm Salt
1 krm svartpeppar

Potatis:1 kg Potatis Olja  Torkad timjanSalt
Sallad:½ påse Blandsallad
1 pkt Körsbärstomater
½ Gurka

Tillagning:
Fetaostbiffar: Blanda färs, smulad fetaost, pressad vitlök, ägg, salt och peppar(salta o peppra gärna mer för mer smak). Forma till biffar och stek i matfettet.
Sås: Blanda matlagningsyoghurt med mangochutney (börja med lite och smaka av och blanda i mer efter behag). Smaka av med salt o peppar.
Potatis:Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja, timjan och salt. Grädda i 225 grader i ca 30 min el tills de är gyllenbruna och genomstekta.

Sallad: Blanda samman alla ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar