tisdag 13 mars 2012

Onsdagens rätt; Gulaschgryta

Hej!

Onsdagens rätt denna veckan blir enligt nedan en gulaschgryta med goda smaker av tomat och paprika. En allt i ett gryta som får puttra på spisen en stund. Kan med fördel ätas med något gott bröd.

 Gulaschgryta


Du behöver:

500 gram grytbitar
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar eller chilipeppar
2 köttbuljonger
1 burk champinjoner
3 morötter
600 gram potatis
 2 dl Vatten

Tillagning:
Börja med att fräsa köttet så att det får lite stekyta i en gryta .

Pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt köttbuljong, vatten och de krossade tomaterna och löken. Låt puttra under lock i 15 minuter.

Under tiden skala och hacka potatisen, paprikan, och morötterna i bitar.


Tillsätt champinjonerna, potatisen, paprikan, morötterna och kryddorna och låt puttra i 30- 40 min. Smaka av med eventuellt lite salt och peppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar