söndag 4 mars 2012

Fläskfile med getost,parmesan och sparris risotto.

Hej!
Här kommer gårdagens recept; Fläskfile med risotto med smak av getost,parmesan och sparris.


För 4 pers behöver du:

600600 gram fläskfilé
1salt
Peppar
1pe
Risotto
11 gul lök, hackad
2 msk olivolja
0.52 msk
33 dl risottoris
2 dl vitt vin
6-8 dl grönsaksbuljong

10050 gram smulad getost
1 dl riven parmesan
1 förpackning färsk sparris


1

Sätt ugnen på 150 grader och bryn fläskfilen. Krydda med salt och peppar.
Fräs löken och riset i oljan i ett par minuter. Tillsätt viner och låt koka på svag värme. Fortsätt att späda med grönsaksbuljong. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Fräs sparrisen i mindre bitar. Risotton är klar efter ca 25 minuter. Rör då ner den rivna parmesanen och smula ner getosten. Lägg i sparrisen och rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar