Du
behöver:
2 paket strömming
1 paket dill
1-2 dl mjölk
1,2 kg potatis
4 morötter
(Lingon om man har hemma)
1-2 dl mjölk
1,2 kg potatis
4 morötter
(Lingon om man har hemma)
Tillagning
Börja med att skala och koka potatisen till moset.
Klipp bort fenan på ryggen på fisken. Skölj den och torka av
med papper. Lägg lite dill i mitten av strömmingen och vik den på mitten alt
lägg dill på en strömming och lägg en annan över. Doppa den i mjöl och stek i
smör på medelvärme några minuter på varje sida, peppra och salta.Börja med att skala och koka potatisen till moset.
Gör klar moset genom att.
Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt
eller elvisp. Tillsätt 1-2 dl mjölk, 2 msk smör/margarin, 1 krm peppar
och 1-2 krm salt beroende på tycke och smak.
Servera med rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar