onsdag 28 november 2012

Onsdagens rätt; stekt strömming med dill, potatismos och morötter



Du behöver:
2 paket strömming
1 paket dill
1-2 dl mjölk
1,2 kg potatis
4 morötter
 (Lingon om man har hemma)
Tillagning
Börja med att skala och koka potatisen till moset.
Klipp  bort fenan på ryggen på fisken. Skölj den och torka av med papper. Lägg lite dill i mitten av strömmingen och vik den på mitten alt lägg dill på en strömming och lägg en annan över. Doppa den i mjöl och stek i smör på medelvärme några minuter på varje sida, peppra och salta.

Gör klar moset genom att. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1-2 dl mjölk, 2 msk smör/margarin, 1 krm peppar och 1-2 krm salt beroende på tycke och smak.

Servera med rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar