tisdag 27 november 2012

Måndagens rätt; schnitzel med potatis och sås

 

Du behöver:
600 gram skinksnitzel

Ströbröd till panering
2  ägg
1 kg potatis
1 färskt broccoli huvud
2 morötter

Till såsen:
1 köttbuljong
3 tsk ansjovisspad
2 dl vatten (om ni har en skvätt rödvin kvar sen helgen byt gärna ut lite av vattnet mot vin)
(2 tsk gele)
2 1/2  dl matlagningsgrädde

Tillagning:
Börja med att skala potatisen och morötterna och skölj broccolin. Dela morötterna i mindre stavar och lägg i en kastrull tillsammans med broccolin. Koka sedan potatisen.

Banka ut köttet med en köttklubba (eller undersidan av en kastrull om ni inte har någon). Vispa upp 2 ägg i en skål med en gaffel.
Doppa köttbitarna i de uppvispade äggen, vänd dem sedan i ströbröd på båda sidor och lägg dem i en het panna. Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida, peppra och salta efter smak och tycke.

 Koka upp köttbuljong,vatten och ansjovisspad i en gryta. Låt puttra i 5-10 minuter, tillsätt grädden (och gelen) och smaka av med eventuellt lite mer salt, låt såsen stå och småputtra medans du gör köttet klart, red av den lite om den är för tunn med en msk mjöl och ½ dl vatten.

Koka sedan grönsakerna till måltiden.

Servera med tillbehören: citron och ansjovis (gärna kapris om ni hemma)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar