onsdag 22 augusti 2012

Onsdagens rätt; bulgursallad/couscoussallad med ugnsrostade grönsaker och kycklingfilé


Du behöver:
600 gram kycklingfilé
bulgur eller couscous enligt anvisningar för 4 pers
1 liten zuccini
½ pkt fetaost
3 morötter
1 gul lök
1 paprika
Peppar
Salt


Tillagning:
Börja med att koka bulgur/couscous enligt anvisningar på förpackningen. ( lägg gärna i en buljongtärning för extra smak när du kokar)

Bryn och krydda kycklingfiléerna runt om. Låt dem eftersteka i 200° C i 15-20 min.

Skala löken och morötterna och dela i mindre bitar. Dela på zuccinin och skrapa ut det som är i mitten med en sked, skiva sedan zuccinin. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över lite olja och strö på lite salt. Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 min tills de blivit mjuka. Ta ut och blanda samman med bulgur/couscous (ta gärna ett par msk olja och blanda ner i bulguren). Smula ner fetaosten. Serveras såväl kall som varm efter tycke och smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar