söndag 5 februari 2012

Risotto med smak av parmesan, trattkantareller och ruccola serverad med vitlöksmarinerad kycklingfile och ruccolasallad.

Hej!
Hoppas ni alla haft en trevlig söndag i det kalla men underbara vädret. Ikväll tänkte jag tipsa om det vi åt igår.


Risotto med vitlöksmarinerad kycklingfilé.

Recept risotto för 4 pers:

1 1⁄2 dl torkade trattkantareller
1⁄2 gul lök eller en hel scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl aborioris

2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
2- 3 dl riven parmesanost
1 påse rucolasallad

Lägg trattkantarellerna i ljummet vatten. Hacka löken och vitlöken och fräs den i kastrullen tillsammans med riset i ca 2 min. Häll i vinet och låt det koka in på svag värme. Häll på hälften av buljongen och låt koka in under omrörning.


Späd risotton med buljongen under hela tiden. Riset är klart efter ca 20-25 min och då ska risotton ha en krämig konsistens.
Krama ur svampen och fräs den i lite olja.


Blanda ner kantarellerna  med parmesan och rucola i risotton. Strö över lite mer riven parmesan.



Till detta serverade vi vitlöksmarinerad kycklingfilé



Och en god sallad


Men kan även serveras med kycklingfilé, laxfile eller något gott nötkött.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar