tisdag 21 februari 2012

Recept laxlasagne med spenat

Laxlasagne med spenat
Ingredienser
500 gram laxfile
2 vitlöksklyftor
500 gram fryst spenat
2 msk smör
1 ½ dl riven ost.
Till ostsåsen:
3 msk smör
½ dl mjöl
8 dl mjölk
2 grönsaksbuljonger
1 dl riven ost
Salt
Peppar
Börja med att skära laxen i mindre bitar. Fräs sedan den upptinade spenaten i smör och med vitlök.


Ostsåsen:
Börja med att göra en bottenredning genom att smälta smöret och ha i mjölet. Häll ner mjölken i och låt koka upp under omrörning, tillsätt osten och grönsaksbuljongerna och smaka av med peppar och salt.

Varva sedan lasagneplattorna med ostsåsen, spenaten och laxen. Sluta med ostsås som översta lagret och strö på lite riven ost. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar