söndag 15 januari 2012

Smördegsinbakad fläskfile med vitlöksost, champinjonsås och avocadosallad

God kväll i stugorna. Ikväll stod ovanstående rätt på bordet till middag. Det är lite olika moment för att göra denna måltid och tar lite tid så det är kanske inte den man gör en sen måndagskväll efter jobbet om man inte sprudlar av energi att spendera en extra stund i köket =).
För att göra denna rätt behöver man (4 pers):
600 gram fläskfile
2 små burkar creme bonjour vitlöksost
1 påse färsk bladspenat alt 1 fryst förpackning
6 st smördegsplattor
200 g champinjoner
2 dl matlagningsgrädde/grädde
1 dl mjölk
1 köttbuljong
1 ägg
1 påse ruccolasallad
1/3 gurka
1-2 avocado
1/2 rödlök
8 coctailtomater
1/2 paprika

( Jag brukar använda färsk sparris i också som jag bara kokar upp hastigt och saltar)

Tillagning:
Börja med att steka fläskfilen med lite peppar, salt och paprikakrydda.
Kavla ut smördegsplattorna och lägg lite bladspenat i dem. Lägg på det färdigstekta köttet och lägg på en klick med vitlöksost.


Lägg ihop dem och pensla med ägg, grädda i ugnen på 225 grader i 10-15 min tills de har blivit gyllenbruna.


Under tiden som de gräddas gör man såsen enligt nedan:

Sås:


Skiva champinjonerna och fräs i stekpannan där fläskfilen stektes ( du kan behöva lägga i lite fett i stekpannan). När de fräst i 3-5 min strör du över 1 msk mjöl och rör om och häller sedan på grädden och mjölken. Tillsätt sedan grönsksbuljongen och låt såsen småputtra tills den smördegsinbakade fläsfilen är klar.


Servera med en god sallad på avocado, ruccola, tomat, gurka, rödlök och paprika. Eller vad man har hemma, kanske lite sockerärtor, fetaost....mm..



Trevlig söndagskväll på er alla!Imorgon är det måndag och en arbetsvecka som väntar. Då kommer jag att delge er lite vardagsrecept som är snabba och enkla att tillaga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar