lördag 21 januari 2012

Recept Cambozolafylld kycklingfilé med ugnsrostade sparrispotatisar och grönsallad

Hej!
Hoppas ni har en bra lördag. Snön yr utanför fönstret och vi sitter inne och myser och tittar på film.

Tänkte delge er gårdagens recept =)

cambozolafylld kycklingfilé



Ingredienser:

4 kycklingfileér
1 burk gourmet creme fraiche med smak av conjak och kantarell
2 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
100 g cambozolaost
900 g sparris potatis eller vanlig

En god grönsallad =)


1. Börja med att skrubba potatisen väl och dela dem i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja och strö lite salt på dem.
2. Skär skåror i kycklingfilen och tryck ner skivor av cambozolaosten.


3. Blanda samman creme fraiche, fond och vinet.
4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen av creme fraiche.
5. Ställ in potatisen i ugnen och kycklingen.
6. Grädda i ca 45 min i 225 grader.

Servera med en god grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar