Du behöver:
600 gram skinksnitzel
Ströbröd till panering
2 ägg
2-3 st bakpotatisar beroende på storlek.
Peppar (vitlökspeppar) och salt
Till salladen:
½ Kruksallad
½ pkt körsbärstomater
½ Rödlök
1/3 Gurka
Kokta grönsaker:
1 färskt broccoli huvud
2 morötter
Till såsen:
1 köttbuljong
½ dl rött vin
3 tsk ansjovisspad
2 dl vatten
2 tsk vinbärsgelé alt svartvinbärssaft
3 dl grädde
Såhär går du tillväga:
1. Börja med att skrubba bakpotatisarna och dela dem i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja, salta och strö över lite vitlökspeppar. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 45 min.
2. Skala morötter och skölj broccolin.
3. Koka upp köttbuljong, rödvin, vatten och ansjovisspad i en gryta. Låt puttra i 5-10 minuter, tillsätt grädden och gelen och smaka av med eventuellt lite mer salt, låt såsen stå och småputtra medans du gör köttet klart, red av den med lite maizena om den är för tunn.
4. Banka ut köttet med en köttklubba .
5. Vispa upp 2 ägg i en skål med en gaffel.
6. Doppa köttbitarna i de 2 uppvispade äggen (en i taget), vänd dem sedan i ströbröd på båda sidor och lägg dem i en het panna. Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida, peppra och salta efter smak och tycke.
7. Gör i ordning grönsalladen och koka grönsakerna.
Servera med tillbehören: citron, kapris och ansjovis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar