fredag 13 januari 2012

Plankstek med baconinlindade haricoverts och hemmagjord bearnaisesås

Hej kära bloggläsare!

Nu är det slut på veckan och det är dags för fredagsmys!!!

Kvällens middag här i huset blev plankstek med hemmagjord bearnaisesås.


Tillbehören var bacoininlindade haricoverts, ugnsbakad tomat och broccoli.
Köttet på plankan var närodlat nöttkött men man kan använda vilket kött man vill till planksteken.



När jag gör plankstek gör jag ett mos smaksatt med några matskedar grädde,mjölk, 2 äggulor, en klick smör och peppar och salt, som jag sedan spritsar ut på plankan.


Recept Bearnaisesås
150 g smör
2 msk finhackad gul lök, gärna scharlottenlök.
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 äggulor
2- 3 msk finhackad färsk eller torkad dragon
Hur gör jag sen?
Smält smöret i en kastrull.
Hacka löken fint. Häll ner vinäger, vatten och lök i en kastrull och koka upp. När vätskan nästan kokat bort tillsätt då ytterligare 2 msk vatten. Sätt kastrullen eller skålen i vattenbad. (Med vattenbad menas att sätta en kastrull eller skål i en annan större kastrull med vatten som man värmer upp.)
Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa lugnt. Såsen kommer att börja bli tjock. Rör ner smöret lite i taget under vispning.
Tillsätt dragon och smaka av med salt och peppar.
Tänk på att inte sluta vispa när såsen är i vattenbad så att den skär sig.


Nu ska vi sätta oss framför tv:n med lite fredagsmys bestående av lite goda nötter.
Trevlig kväll och helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar