Ikväll blev det varmrökt vitlökslax, färskpotatis, romsås med en avokado och fetaostsallad.
Recept för 4 pers
Ingredienser :
600 gram vitlöksmarinerad varmrökt lax
900 gram färskpotatis
Sås:
3 dl gräddfil
3 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom röd alt svart
1/2 rödlök, finhackad
1/4 citron (saften)
2 msk dill
1 msk tomatpure alternativt ketchup
Sallad:
1 avocado
1 pkt fetaost
1/3 gurka
150 g körsbärstomater
3 msk saltade solroskärnor
1 vitlöksklyfta (pressad)
3 msk olja
¼ citron (saften)
3 msk olja
¼ citron (saften)
1. Skala och koka potatisen.
2. Gör såsen genom att blanda i samtliga ingredienser enligt ovan. Smaka av med peppar och salt. Tänk på att stenbitsromen är salt så att ni inte saltar såsen innan stenbitsromen är i.
3. Gör salladen genom att hacka och skiva grönsakerna som sedan blandas med oljan, citronsaften och den pressade vitlöksklyftan.
4. Servera laxen varm eller kall beroende på vad ni tycker smakar bäst.
Servera gärna ett gott knäckebröd till måltiden och lite pressad citron på fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar