Du
behöver:
1 purjolök
600 gram potatis
2 st grönsaksbuljong
10 dl vatten
2 krm peppar
Salt
2 pkt bacon
Bake off bröd
Crème bonjour
2 tomater
10 dl vatten
2 krm peppar
Salt
2 pkt bacon
Bake off bröd
Crème bonjour
2 tomater
Tillagning:
Börja med att skala och hacka potatisen.
Ansa purjolöken och hacka/skiva. Fräs den hackade purjolöken i matfett tills
den blivit mjuk, tillsätt vatten, buljong och potatis och låt koka 10-15 min
(tills potatisen blivit mjuk). Under tiden; skär baconen i mindre bitar och
stek dem knapriga. När soppan är klar tar du och mixar den med en stavmixer och
smakar av. Eventuellt kan man behöva späda med lite vatten så att man inte får
en pure istället för soppa . Om man inte vill eller har möjlighet att mixa
soppan smakar den minst lika gott utan att mixas. Toppa soppan med baconen.
Under tiden soppan kokar, gör bake off
brödet i ugnen på 200 grader i ca 10- 15 min, servera med crème bonjour och
skivad tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar