Du behöver:
·
4-5 potatisar
·
1 liten purjolök
·
1 msk matfett
·
1 vitlöksklyfta
·
7-8 dl vatten
·
3 msk tomatpuré
·
2 fiskbuljongtärningar.
·
400 gram fisk
·
300 gram räkor
·
1 liten squash
·
1-2 krm salt
Aioli
1 vitlöksklyfta2 äggulor
1 dl olja
1 krm salt
½ tsk vinäger (kan uteslutas)
·
Bake off bröd
Tillagning:
Tillagning:
Börja med att skala och skära potatisen
i tärningar. Ansa och skär purjolöken i skivor.
Fräs potatis och purjolök i lite matfett i några minuter. Späd med vatten och tillsätt tomatpurén och fiskbuljongen. Låt sjuda i 15 minuter. Starta ugnen till bake off brödet; 225 grader i 10-15 min.
Skär fisken i tärningar och skölj och skär squashen i tärningar. Tillsätt fisken och squashen och låt sjuda 5 minuter. Smaksätt med salt och avsluta med att tillsätta räkorna den sista minuten.
Fräs potatis och purjolök i lite matfett i några minuter. Späd med vatten och tillsätt tomatpurén och fiskbuljongen. Låt sjuda i 15 minuter. Starta ugnen till bake off brödet; 225 grader i 10-15 min.
Skär fisken i tärningar och skölj och skär squashen i tärningar. Tillsätt fisken och squashen och låt sjuda 5 minuter. Smaksätt med salt och avsluta med att tillsätta räkorna den sista minuten.
När soppan sjuder; passa på att
göra aiolin till soppan/brödet (kan både klickas i soppan och användas till att
doppa brödet i efter tycke och smak). Pressa vitlök i en
skål, vispa ner äggulorna och vispa sedan ner oljan droppvis. Smaka av med salt och vinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar