Nu är det dags för ännu en vecka med matkassen!
Vi börjar veckan med biffar =)
Du
behöver:
·
600 gram Blandfärs
·
½ burk Kapris
·
2
rödbetor
·
10 skivor Ättiksgurka alt 1-2 msk bostongurka
·
1 gul lök.
·
½ dl ströbröd
·
1 tsk salt
·
1 krm peppar
·
½ dl mjölk
·
1 blomkålshuvud
·
2 morötter
·
1 kg potatis
·
1 köttbuljong
·
1 dl vatten
·
2, 5 dl matlagningsgrädde
·
1 dl mjölk
Tillagning:
1.
Börja med att skala och koka potatisen. Förbered och
skala morötterna.
2.
Blanda skorpmjöl och mjölk. Låt svälla väl.
3.
Hacka gurka, kapris och lök fint. Skala rödbetorna och
riv fint på rivjärnet.
4.
Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka,
kapris och lök ( eller riv löken fint på rivjärn). Tillsätt det svällda
skorpmjölet. Blanda allt väl.
5.
Forma till biffar och bryn dem i stekpanna ca 4- 5
minuter på varje sida. Börja med högre temp för att få lite färg och sänk den
sedan så att de blir genomstekta.
6.
Späd skyn i stekpannan med vatten och sila i en gryta.
Tillsätt köttbuljong, mjölk och grädde (om man har ättiksgurka hemma är det
gott med ett par tsk spad i såsen). Smaka av med peppar och salt och red av
såsen. Låt småputtra en liten stund. Koka blomkålen och morötterna i saltat
vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar