Du behöver
1 msk citronsaft
2 msk dill
400 gram fisk
1 pkt räkor i lag
1 fiskbuljong
1 ägg
3 cm purjolök
900 gram potatis
4 dl mjölk ( till mos och stuvning)
100 gram riven ost
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
Ärtor
Tillagning:
Börja med att skala och koka potatisen (dela den i mindre
bitar). Sätt på ugnen på 200 grader. Strimla purjolök och lägg i mitten av en
ugnsfast form . Lägg på fisken, peppra och salta lätt och ställ in i ugnen i
10-15 min.
Börja sedan med stuvningen som ska vara över gratängen.
Smält 2 msk fett i en gryta och tillsätt 2 msk mjöl, vispa runt och tillsätt 2
dl mjölk och 1 dl matlagningsgrädde. Tillsätt 1 fiskbuljong, 1 krm peppar,1 msk pressad citronsaft och 2 msk dill. Låt småputtra några minuter under omrörning. Hacka räkorna i mindre bitar och tillsätt i stuvningen. Smaka av utifall ni önskar lite mer salt.
När fisken tas ut ur ugnen, höj då ugnstemperaturen till 225 grader.
Gör moset genom att mosa/vispa med elvisp och tillsätt ca 2
dl mjölk, 1 äggula, 2 msk matfett, peppar och salt efter tycke och smak.
Klicka ut moset runt om fisken och häll stuvningen över
fisken. Riv lite ost över stuvningen och sätt in i ugnen tills moset fått fin
färg.
Koka ärtor att servera till måltiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar