Du
behöver:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g färsk
bladspenat
- 1 msk olivolja
- 1 burk
ricotta ost
- salt
och peppar
- 1 msk torkad
oregano eller
timjan (gärna färsk om ni har det)
- 200 g
färska lasagneplattor
- 1 burk krossade
tomater med oliver
1 dl riven ost - Grönsallad
och 3 tomater, rödlök
Tillagning:
- Sätt ugnen
på 225ºC.
- Skala och
hacka lök och vitlök.
- Fräs lök,
vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokar in. Ta
stekpannan från värmen och rör ner ricotta osten. Smaksätt med kryddorna.
- Häll knappt
hälften av de krossade tomaterna i en ugnssäker form.
- Ta och lägg
lite ost och spenatfyllning i varje lasagneplatta och rulla ihop dem och
lägg i formen med skarven nedåt.
- Häll resten
av de krossade tomaterna över rullarna och strö på den rivna osten.
- Sätt in
formen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Gör
salladen, bestående av sallad, tomat, rödlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar